Bezglutenowo
Pasztet z cukinii
Cukinia (obrana) 1 kg
Kasza jaglana 100 g
Jajo 2 szt
Siemię lniane 30 g
Sezam 30 g
Przyprawy do smaku
Cukinię zetrzeć, posolić i odstawić.
Kaszę ugotować.
Siemię lniane i sezam zmielić.
Z cukinii odcisnąć soki, dodać resztę składników, wymieszać i dać do formy wysmarowanej oleje i wysypanej mielonym ziarnem ostropestu. Piec przez ok. 40 min w 180 st C. Pozostawić do wystygnięcia.
Porcja 180g, E 139 kcal, B 7g, T 6g, W 17g
Coś słodkiego z kaszy
Kasza jaglana 100 g
Banan 1 szt ok. 100 g
Jajo 1 szt
Kakao ciemne 10 g
Orzechy ziemne 20 g
Rodzynki 25 g
Ugotowaną kaszę połączyć z bananem, jajkiem, orzechami i kakao. Zmiksować na gładką masę. Dodać rodzynki. Przełożyć do formy wysmarowanej olejem i wysypanej zmielonym ziarnem ostropestu. Piec ok 30 min w temp. 180 st C.
Porcja 100g, E 223 kcal, B 7,5g, T 6g, W 38g
Komentarze
Prześlij komentarz